Plitko semantičko parsanje tekstova na hrvatskome jeziku : diplomski rad - Baksa, Krešimir (K. Baksa, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu definiran je skup semantičkih okvira za manji broj glagola koji su bili najzastupljeniji u dostupnom hrvatskom korpusu. Na temelju tih okvira označen je relativno malen skup rečenica iz korpusa te je izvršeno vrednovanje modela temeljenih na nadziranom strojnom učenju na zadatku plitkog semantičkog parsanja. Pokazano da na tako malom skupu primjera automatski modeli temeljeni na strojnom učenju postižu dobre rezultate F1=58.54. Na reduciranom skupu semantičkih uloga, modeli temeljeni na strojnom učenju nadmašuju rezultate osnovnog modela te u tom slučaju najbolju F1-mjeru postiže stroj potpornih vektora (F1=69.20).