Modeliranje i simulacija rada PV/T sustava u LabVIEW programskom jeziku : diplomski rad - Banušić, Mario (M. Banušić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je promatran i projektiran hibridni fotonaponsko/toplinski sustav za paralelnu opskrbu električnom i toplinskom energijom. Opisani su fotonaponski modul i solarni kolektor kao odvojene tehnologije te fotonaponsko/toplinski sustav kao kombinacija odvojenih tehnologija. Modelirana je simulacija u programskom alatu LabVIEW koja opisuje ponašanje odvojenih tehnologija i PV/T sustava. Provedena je simulacija svih sustava u ovisnosti o ulaznim parametrima i prezentirani su rezultati. Na kraju je prikazana usporedba rezultata simulacije odvojene fotonaponske tehnologije i solarnog koletora s kombiniranim PV/T sustavom.