Dimenzioniranje pogona hibridnog vozila u Matlab programskom paketu : diplomski rad - Grković, Lovro (L. Grković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Prvi dio rada odnosi se na detaljnu teorijsku analizu mogućih sila na automobil. Te vrijednosti su iskorištene u modelu napravljenom u programskom paketu Matlab/Simulink. Model se zasniva na podacima automobila prof. dr.sc. Marija Vražića koji će u budućnosti poslužiti kao poligon za ispitivanje tehnologije. S autom su napravljena mjerenja brzine vozila i momenta na kotačima te su ti podaci iskorišteni kao ulazne vrijednosti za navedeni model. Također je opisan postupak mjerenja i metode. Napravljena je i simulacija za određivanje karakteristika elektromotora te je odabran model LEV proizvođača Elaphe. Nakon odabira komponenti, proveden je niz simulacija za usporedbu potrošnje sa službenim Fiatovim podacima te sa ciklusom FTP - 75. Uspoređen je i model sa stvarnim mjerenjima i s izračunatim vrijednostima i pokazalo se da je model jako dobra aproksimacija stvarnog stanja (osim za proračun kapaciteta baterija). Zaključeno je da sustav ima perspektivu, ali za konačnu potvrdu ispravnosti potrebno je provesti mjerenja na stvarnom modelu.