Izvedba središnjeg sustava za upravljanje socijalnom mrežom za starije osobe : diplomski rad - Sinčić, Frano Krešimir (F. Sinčić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Danas postoje mnoge društvene mreže, a cilj ovog projekta je izrada društvene mreže prilagodjene za korištenje starijim osobama na televiziji koristeći Android TV Box uredjaj. Uloga ovog diplomskog rada u tom projektu je izrada središnjeg sustava i korisničkog sučelja socijalne mreže za starije osobe. Središnji sustav je razvijen koristeći Spring radni okvir koji omogućava brz i jednostavan razvoj aplikacija jer sadrži module kao što su SpringBoot, Spring Data JPA, Spring web itd. Korisničko sučelje je razvijeno koristeći responzivne web tehnologije kao što su HTML5 i Bootstrap za prikaz sadržaja te Thymeleaf za prikaz podataka. Korisnik ove aplikacije može uspostavljati video komunikaciju s ostalim korisnicima, dopisivati se porukama te pregledavati svoj kalendar u Open EMR sustavu.