Sustav za autentifikaciju na webu uređajem s operacijskim sustavom Android : diplomski rad - Gržičić, Sandro (S. Gržičić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu se opisuje raspodijeljena aplikacija namijenjena autentifikaciji korisnika sjedišta weba korištenjem pametnih telefona s operacijskim sustavom Android baziranoj na standardu OpenID Connect. Projekt se sastoji od klijentske aplikacije napisane u programskom jeziku Scala bazirane na platformi Apache Cordova i projektu Scala.js, the poslužiteljske aplikacije također napisane u Scali bazirane na Play Frameworku. Poslužitelj implementira OpenID Connect pružatelj identita kako bi omogućio trećim stranama autentifikaciju korisnika klijentske aplikacije. Započinjanje komunikacije s klijentskom aplikacijom koristi se koristeći Google Cloud Messaging "push" notifikacije.