Sustav bežičnih senzorskih čvorova baziran na Raspberry Pi poslužitelju : diplomski rad - Škeva, Mateo (M. Škeva, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom se radu opisuje koncept zvan Internet of Things. IoT koncept omogućuje da se stvari kojima smo okruženi spoje na internet. Na taj način te stvari dobivaju dodatnu vrijednost i pružaju mogućnost da im se pristupi s bilo kojeg mjesta na svijetu. Sklopovlje koje se danas najčešće koristi za razvoj IoT aplikacija korišteno je u ovom radu s ciljem izrade prototipa takve aplikacije koja se sastoji od bežičnog senzorskog čvora i poslužitelja. Senzorski čvor služi za mjerenje temperature i slanje izmjerene vrijednosti, dok poslužitelj bežičnim putem prima tu vrijednost i dalje ju obrađuje. Opisan je način povezivanja i konfiguriranja korištenih sklopova te su dani korišteni programski kôdovi. Nakon izrade opisanog sklopa, izvršena je analiza potrošnje senzorskog čvora.