Bežična meteorološka postaja : diplomski rad - Stojak, Karlo (K. Stojak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu se obrađuje sustav bežične meteorološke postaje. Na početku je naveden cilj rada i radi jednostavnosti rad je podijeljen na tri dijela. U prvom dijelu opisane su elektroničke komponente koje su potrebne za ispravno funkcioniranje mikrokontrolera. Da bi mikrokontroler mogao obrađivati neke podatke, na njegove ulazne pinove dovedeni su izlazi iz senzora. Način na koji se obrađuju podaci ovisi o tome kako mikrokontroler preuzima podatke sa senzora i koju vrstu podataka prima. Da bi se informacija mogla prenijeti bežičnim putem, u sustav su ugrađeni odašiljač i prijemnik. U tom drugom dijelu zadatka opisan je put informacije od odašiljača do prijemnika. Odabrani su određeni odašiljač i prijemnik sa svojim karakteristikama koje su opisane u tom dijelu rada. Na osnovu tih podataka, napisani su programski kodovi neophodni za potpuno funkcioniranje sustava. U trećem dijelu dani su jednostavni primjeri obrade podataka.