Komunikacija u pokretnim sustavima u stvarnom vremenu : diplomski rad - Klabučar, Vlatko (V. Klabučar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Svrha ovog diplomskog rada je istraživanje komunikacije u pokretnim sustavima u stvarnom vremenu. Na početku ovog rada obaviti će se pregled postojećih istraživanja vezanih uz temu rada, te će se postaviti zahtjevi na komunikaciju u pokretnim sustavima da bi se ona mogla smatrati komunikacijom u stvarnom vremenu. Zatim će se napraviti pregled postojećih komunikacijskih tehnologija i evaluirati ih po tome odgovaraju li zahtjevima za komunikaciju u stvarnom vremenu. Odabrat će se jedna od evaluiranih tehnologija i pomoću nje implementirati komunikacija s postojećim mobilnim sustavom. Postojeći mobilni sustav će biti šestonogi robot hodač (u daljnjem tekstu: heksapod), razvijen na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo. Komunikacija će obuhvaćati udaljenu kontrolu i praćenje izmjerenih parametara sa senzora i drugih uređaja spojenih na robota.