Ostvarenje kartezijskog genetskog programiranja u okruženju za evolucijsko računanje : diplomski rad - Jović, Dino (D. Jović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je objašnjeno kako radi kartezijsko genetsko programiranje, i objašnjeno je korištenje kartezijskog genetsko programiranja u okviru za evolucijsko računanje. Obrađena je evolucija na primjerima simboličke regresije i logičkih funkcija u kriptografiji. Objašnjene su značajke logičkih funkcija koje želimo i danu su rezultatu provedenih testiranja. Uz rad su priloženi tablice i grafovi svih rezultata te je na kraju dan popis literature i izvorni kod.