Mobilna aplikacija za poslovna putovanja zaposlenika : diplomski rad - Čorokalo, Marko (M. Čorokalo, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskom radu razvijena je mobilna aplikacija za upravljanje jednim dijelom poslovnog procesa (poslovna putovanja zaposlenika) unutar jedne tvrtke. U prvom poglavlju napravljen je pregled stanja mobilnih platformi s detaljnim osvrtom na iOS platformu. U drugom poglavlju obrađene su karakteristike programskog jezika Swift te je napravljena detaljna usporedba s Objective-C programskim jezikom ističući prednosti i mane. U idućem poglavlju obrađen je razvoj aplikacije za upravljanje poslovnim putovanjima, uključujući i razvoj popratnog API-ja za komunikaciju sa serverom te način povezivanja i autentikacija korisnika. U zadnjem poglavlju iznesen je zaključak diplomskog rada.