Detekcija neuobičajenih mjerenja u pametnoj kući : diplomski rad - Ivković, Josip (J. Ivković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U današnje vrijeme ubrzanog razvoja tehnologije, promjene su vidljive u svakom aspektu ljudskog života. Jedna od važnijih promjena odnosi se na tehnološki napredak prebivališta čovjeka. Proizvod kućne automatizacije je pametna kuća. Sposobna je autonomno, bez intervencije ljudi obavljati manje zadatke koje bi inače obavljao čovjek. Zbog dinamike tržišta, nužno je konstantno istraživati tehnike njihovog unaprijeđenja. Po uzoru na razvoj ostalih ugradbenih elektroničkih uređaja, metode umjetne inteligencije i strojnog učenja nametnule su se kao logičan korak. Za detekciju neuobičajenih mjerenja u pametnoj kući, algoritmi k-srednjih vrijednosti i stroj potpornih vektora pokazali su se kao vrlo dobro rješenje.