Klasificiranje slika Fisherovim vektorima izgrađenim nad slučajnim distribucijskim šumama značajki slike : diplomski rad - Pačandi, Dino (D. Pačandi, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada proučena je i implementirana metoda korištenja Fisherovih vektora preko distribucijskih šuma za klasifikaciju slika. Motivacija korištenja distribucijskih šuma kao generativnog modela umjesto uvriježene Gaussove mješavine je ubrzanje samog postupka izračuna Fisherovih vektora. Postignuto je ubrzanje izračuna od oko 8 puta naspram korištenja Gaussove mješavine, uz gubitak prosječne srednje preciznosti (mAP) klasifikacije od oko 3%. Također je i proučen utjecaj globalne i lokalne analize glavnih komponenata, broja stabala u šumi kao i broj listova u stablu na točnost klasifikacije. Dodatno, predstavljen je novi način treniranja distribucijskih stabala; EM distribucijska stabla.