Metode zaštite web-sjedišta od distribuiranih napada uskraćivanja usluge : diplomski rad - Marini, Toma (T. Marini, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje česte distribuirane napade uskraćivanja usluge (DDoS), aktualne strategije obrane i njihovu učinkovitost u primjeni na primjeru web-sjedišta. U praktičnom dijelu ovog rada implementirane su tri strategije obrane od DDoS napada u sustavu IMUNES: implementacija HAProxy posrednika u ulozi raspoređivača zahtjeva sa dodatnom konfiguracijom za zaštitu od distribuiranih napada, implementacija IP anycast načina usmjeravanja u mreži u svrhu skaliranja zaštite od infrastrukturnog DDoS napada te implementacija autentifikacije klijentskog preglednika koristeći dokaz o obavljenom poslu u programskim jezicima Perl i JavaScript.