Tehno-ekonomska analiza energetski neovisne poslovne zgrade : diplomski rad - Limić, Duje (D. Limić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Energetska učinkovitost je važan faktor poslovanja u današnjem vremenu. Ona ovisi o mnogo faktora. U našem slučaju obrađujemo problematiku procesa (što većeg) energetskog osamostaljenja poslovne zgrade. Kako bismo to napravili, bilo je potrebno postaviti postojeću energetsku sliku, te moguća poboljšanja. Potrebno je također bilo i pobliže se upoznati s tehnologijama koje razmatramo, kako bimo ih mogli najbolje uklopiti u naš sustav. Tehnologije za koje smo se mi odlučili su fotonaponski moduli, gorive ćelije, kondenzatori za kompenzaciju jalove energije i moderna rasvjeta.