Realizacija radijskog komunikacijskog sustava temeljenog na GMSK modulacijskom postupku : diplomski rad - Dokić, Ivica (I. Dokić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Razvojem snažnih računalnih komponenti kao što su procesori za obradu digitalnog signala i FPGA sklopovi omogućena je upotreba mnogih radijskih funkcionalnosti preko odgovarajuće programske podrške. To je osnovni koncept tehnologije bazirane na programski upravljivim primopredajnicima. U ovom radu opisana je GSM tehnologija s posebnim naglaskom na novitete u fizičkom sloju i osnovni principi rada programski upravljivog primopredajnika. Koristeći platformu USRP 2920 realizirani su odašiljač i prijamnik koji rabe GMSK modulacijski postupak, uz korištenje određenih postavki fizičkog sloja definiranog normom za pokretnu mrežu druge generacije.