Višeplatformske lokacijski zasnovane usluge za pokretne uređaje : diplomski rad - Akrap, Ines (I. Akrap, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad ispituje iskustvo korisnika za lokacijski zasnovane usluge pružene korisnicima preko web aplikacije. Na početku rada, kroz analizu tržišta mobilnih uređaja i pregleda procesa razvoja aplikacija za različite sustave, izražena je potreba za načinom razvoja aplikacija koji bi pokrio sve platforme s istim ili neznatno izmijenjenim kodom. Dan je uvod u lokacijske usluge kao i pregled njihovih provedbi na različitim platformama. U nastavku rada nalaze se opisi tehnologija i radinh okvira za višeplatformski razvoj i implementaciju lokacijski zasnovanih usluga u web aplikacijama. Na kraju je opisan prototip aplikacije napravljene kako bi se ispitalo iskustvo korisnika, te su dani rezultati dobiveni testiranjem.