Stvarnovremensko skladište za analizu i vizualizaciju rukometnih podataka : diplomski rad - Hlupić, Tomislav (T. Hlupić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru diplomskog rada razvijeno je stvarnovremensko skladište za analizu i vizualizaciju podataka o akcijama na rukometnim utakmicama. Također, razvijeni su programska podrška za stvarnovremensku ETL strategiju s mikrogrupama podataka i njihovo procesiranje u multidimenzijske kocke te web aplikacija za analizu i vizualizaciju podataka u stvarnom vremenu. Rad sustava testiran je nad istim podacima tijekom različitih opterećenja operacijskog sustava i mjerenjima performansi pokazan je rad sustava u pravom vremenu. Konačno, identificirana je kritična točka ubrzanja, čime se ostavlja mogućnost daljnjeg ubrzanja rada sustava kroz omogućavanje konkurentnosti ETL procesa i procesiranja multidimenzijskih OLAP kocki.