Sustav za određivanje rute kretanja i praćenje pokretnih objekata : diplomski rad - Brajnić, Luka (L. Brajnić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisane tehnologije koje u cjelini čine sustav koji omogućuje praćenje i određivanje rute kretanja za neku osobu. Takav sustav bi zahtijevao GPS uslugu, pokretni terminal s ugrađenim GPS prijamnikom, poslužitelj i web aplikaciju. U sklopu rada je razvijena web aplikacija pomoću koje se mogu definirati rute kretanja za praćenu osobu i koja omogućuje prikaz koordinata na digitalnoj karti. Aplikacija ima par alata za simuliranje i provjeru koordinata, kao i mogućnost učitavanja koordinata sa servera koje su pohranjene u XML datoteci. Čim se primi nova koordinata, aplikacija provjerava da li se koordinata nalazi unutar već definirane rute kretanja, a ako je izvan tada se o tome signalizira korisnika aplikacije. Osnova web aplikacije je Google Maps API, Javascript i JQuery, uz korištenje XML-a kao formata za pohranu koordinata.