Parcijalni deformabilni modeli za detekciju sudionika u prometu iz video snimaka : diplomski rad - Kukolja, Tomislav (T. Kukolja, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi analizom te opisom algoritma detektora temeljenog na parcijalnim deformabilnim modelima implementiranog pomoću gramatičkih modela. Cilj rada je postići detekciju više različitih objekata na istoj ulaznoj slici te naći način na koji se algoritam može ubrzati da bi se mogao koristiti za detekciju objekata u video snimkama. Korišten je grafički procesor kao sredstvo za ubrzanje algoritma pri čemu se implementacija ostvarila preko CUDA platforme za paralelno računanje. U radu se iznose problemi koji su se pojavili tijekom izrade rješenja te se daje usporedna analiza vremena izvršavanja u odnosu na originalnu implementaciju. Kao objekti detekcije se u svim testnim primjerima koriste sudionici u prometu: bicikli, pješaci i automobili.