Projektiranje naponskog regulatora u 0,18 um CMOS tehnologiji : diplomski rad - Mikulić, Josip (J. Mikulić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad predstavlja rješenje za integrirani regulator napona niske potrošnje. LDO (low-dropout) regulator napona projektiran je u UMC 0,18 um CMOS tehnologiji pomoću RNMC (reverse nested Miller compensation) topologije. Regulator karakterizira izlazi napon od 1,455 V, maksimalna izlazna struja od 500 uA te potrošnja manja od 4 uA. Regulacija napona napajanja i regulacija izlazne struje iznose 1,25mV/V i 1,08 mV/mA pri 500 uA, respektivno. Projektirani regulator namijenjen je za rad u temeraturnom rasponu od -20 ˚C to 60 ˚C te je prikladan za RFID aplikacije.