Detekcija pokretnih objekata u inteligentnim videonadzornim sustavima : diplomski rad - Grgić, Ivana (I. Grgić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se problematikom detekcije pokretnih objekata u inteligentnim videonadzornim sustavima. Obrađena je arhitektura mrežnog videonadzornog sustava te su objašnjene značajke koje takav sustav čine inteligentnim. Navedeni su postupci kompresije koji se primjenjuju u inteligentnim videonadzornim sustavima te su razmotrena njihova obilježja. Dan je pregled i opis postupaka za detekciju pokretnih objekata u videosekvencama snimljenim u inteligentnim videonadzornim sustavima. U programskom paketu MATLAB implementiran je model detekcije kretanja na temelju razlike uzastopnih slika koji omogućava kontinuirano praćenje promjena u slici na temelju postavljenog praga detekcije te su na primjeru snimke jedne mrežne videonadzorne kamere razmotreni rezultati simulacije implementiranog modela.