Sustav za mjerenje parametara okoliša u zatvorenom prostoru : diplomski rad - Uzelac, Jasmin (J. Uzelac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Postojeći detektori za uvjete u zatvorenom prostoru su skupi i detektiraju samo jedan parametar. Ovaj rad se bavi izradom bežične senzorske mreže gdje jedan senzorski čvor mjeri više parametara, a to su temperatura (u °C, K i °F), vlažnost zraka te omjer LPG, CO i dima u zraku. Korišteni senzori su DHT11 za temperaturu i vlažnost i MQ2 za plinove. Ukoliko je neki parametar izvan granica normale, čvor svojim alarmima, zvučnim i upozorenjima na LCD zaslonu, upozorava korisnika.