Lokalizacija objekata modeliranjem prostornog rasporeda dijelova objekta : diplomski rad - Weber, Ivan (I. Weber, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je izvedba elastičnog sustava za lokalizaciju objekata na slici. Uvelike inspiriran već postojećim radom i implementacijom koja koristi DPM pristup, rad proučava modeliranje objekta pomoću više manjih dijelova. Detaljno se opisuje treniranje jednog takvog modela, kao i ispitni skup Pascal VOC koji je korišten za treniranje modela i testiranje performansi modela. Obrađen je rad koji koristi dubinske informacije za detekciju kao moguća inspiracija za dodatno poboljšanje sustava. Izneseni su dobiveni rezultati te prokomentirani u usporedbi sa rezultatima postojeće implementacije. Sustav je izveden u programskom jeziku c++.