Vizualizacija mrežne razine u sustavima za upravljanje i nadzor nad umreženim računalnim resursima : diplomski rad - Miletić, Pamela (P. Miletić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su proučene vrste mreža podatkovnih centara i njihov razvoj. Objašnjene su i prednosti i nedostaci računarstva u oblaku. Nakon toga su proučena postojeća rješenja za vizualizaciju i nadzor mrežne razine, kao i tehnologije koje se koriste za njihov razvoj. Razvijena je aplikacija koja omogućava praćenje i nadzor mreže i mrežnih uređaja. U razvoju se koristio razvojni okvir Ymer. Potrebno je još nadograditi aplikaciju budući da nije bilo dovoljno vremena za realizaciju svega što se planiralo. U zadnjim poglavljima rada je objašnjena arhitektura aplikacije i način korištenja.