D klasa audio pojačala : diplomski rad - Vodvarka, Mislav (M. Vodvarka, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Fokus diplomskog rada usmjeren je na način rada pojačala klase D, te njegovu konstrukciju. U današnje vrijeme postoje različite klase pojačala koje imaju različite primjene u ovisnosti o njihovim karakteristikama i specifikacijama. Zbog porasta broja prijenosnih uređaja, kod kojih je jedan od zahtijeva reprodukcija audio-vizualnih sadržaja uz što duže vrijeme autonomije, nužno je koristiti audio pojačala s velikom korisnošću, što manjom disipacijom te malih dimenzija i mase. Diplomski rad daje uvid u parametre pojačala, parametre njegovih komponenti, princip izrade i povećanje efikasnosti radi vjernije reprodukcije audio signala.