Mrežno sučelje za upravljanje servo pogonom i pogonom s asinkronim strojem implementirano u kontroleru S7-1200 : diplomski rad - Vukovski, Tomislav (T. Vukovski, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Mrežno sučelje za upravljanje elektromotornim pogonom, uz prilagodbu podataka za slanje i primanje na programirljivom logičkom kontroleru S7-1200, realizirano je na osobnom računalu s ciljem smanjenja opterećenja radne memorije kontrolera. Kontrola dinamičkih akcija i nadgledanje sustava je implementirano na korisničkom sučelju. Komunikacija je realizirana Profinet-om, uz korišten TCP protokol. Za prilagodbu podataka u kontroleru su korištene funkcije CONV, MOVE, S_CONV, CONCAT, CHAR to STRING u LAD dijagramu, dok su za slanje podataka iskorištene instrukcije TSEND_C i TRCV_C. Korisničko sučelje je isprogramirano u Meteor framework-u uz dodatno instalirane pakete podrške reactive-var, npm, te flow-router. Za spremanje podataka poslanih s kontrolera je korištena MongoDB baza podataka.