Primjena nosivih računala za korisnike potpomognute komunikacije : diplomski rad - Kakša, Filip (F. Kakša, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U diplomskim radu opisana su nosiva računala, koja je motivacija njihovog istraživanja u kontekstu razvoja programskih rješenja za osobe sa složenim komunikacijskim potrebama te je definiran i opisan model aplikacije za pametni sat namijenjene korisnicima potpomognute komunikacije zasnovane na simbolima . Opisan je razvoj Samsung Gear aplikacije te je razvijen prototipni primjer aplikacije zasnovan na definiranom modelu za pametni sat Samsung Gear S. Na kraju su navedeni problemi s kojima sam se susreo tijekom izrade ovog rada te je dan instalacijski opis programske i sklopovske opreme korištene u radu.