Praćenje objekata promjenjivog izgleda u video sekvencama : diplomski rad - Mendica, Denis (D. Mendica, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Praćenje objekata je procjena položaja objekata dok se kreću scenom. Kod dugoročnog praćenja objekt se kreće unutar i izvan vidnog polja kamere te mijenja izgled. Jedan od sustava za dugoročno praćenje je sustav TLD. Sustav TLD se sastoji od komponenata za praćenje, učenje i detekciju. Komponenta za praćenje procjenjuje novi položaj objekta uzimajući u obzir samo prethodni položaj objekta. Komponenta za detekciju nalazi sve objekte koji odgovaraju modelu objekta. Koristeći metode strojnog učenja, komponenta za učenje trenira detektor generirajući nove primjere kada objekt promijeni izgled.