Projektiranje tiskane pločice izmjenjivača frekvencijskog pretvarača : diplomski rad - Lukačić, Matea (M. Lukačić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskog radu opisan je postupak projektiranja tiskane pločice izmjenjivača frekvencijskog pretvarača. Komponente su prilagođene postojećem ispravljaču i istosmjernom međukrugu. Mogu se podijeliti u nekoliko skupina: upravljački dio, upravljivi poluvodički ventili, mjerni sustav, korisničko sučelje te napajanje. Odabrani su mikrokontroler, inteligentni učinski modul, komponente mjernog sustava i sustava za prilagodbu mjerenih signala, LCD i tipke korisničkog sučelja te komponente za sustav napajanja. Mogu se mjeriti struja motora, napon istosmjernog međukruga i temperatura inteligentnog učinskog modula, a moguće je priključiti i enkoder za mjerenje brzine vrtnje. Pločica ima mogućnost implementacije skalarnog i vektorskog upravljanja. Osigurano je galvansko odvajanje niskonaponskog upravljačkog dijela te visokonaponskog energetskog dijela pločice. Izrađen je nacrt pločice i 3D model. Pločica je spremna za izradu.