Implementacija zvukomjera korištenjem neovisnog DSP sustava : diplomski rad - Grebenar, Mirko (M. Grebenar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Zvukomjer je uređaj za mjerenje razine zvučnog tlaka. Uobičajene funkcije zvukomjera su primjena težinskih filtara, oktavna i tercna analiza, vremensko usrednjavanje i mjerenje vršne vrijednosti. Cilj ovog rada je implementacija osnovnih funkcija zvukomjera korištenjem sustava za obradu digitalnih signala TMX320C5535 eZdsp, što zahtijeva dobro znanje iz područja digitalne obrade signala i programiranja u programskom jeziku C. U prvom dijelu ovog rada opisani su osnovni dijelovi zvukomjera i teoretska podloga za njihovo razumijevanje. Drugi dio rada se fokusira na praktičnu implementaciju pomoću navedenog digitalnog sustava.