Izvedba središnjeg sustava za upravljanje socijalnom mrežom za starije osobe : diplomski rad - Hajdin, Sergej (S. Hajdin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je objašnjeno što je sve potrebno za izvedbu središnjeg sustava za upravljanje socijalnom mrežom za starije osobe. Izvedba središnjeg sustava zahtijeva izvedbu korisničkog sučelja, baze podataka korisnika i kontrolera koji upravlja sustavom. Kontroler je također zadužen za integraciju s drugim sustavima koji omogućavaju funkcionalnosti kao što su video komunikacija, razmjena poruka i pregled kalendara iz OpenEMR sustava. Sustav je razvijen koristeći popularni Spring framework zbog niza pogodnosti koje on pruža te koje olakšavaju izvedbu i pokretanje aplikacije, kao što su: Spring Data JPA, SpringBoot i SpringWeb. Za prikaz dinamičkog korisničkog sučelja korištene su sljedeće tehnologije i predlošci: HTML5, JavaScript, Bootstrap i Thymeleaf.