Istraživanje strukture vektorskog upravljanja asinkronog stroja implementirane u pretvaraču S120 : diplomski rad - Houf, Libor (L. Houf, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je analizirana struktura vektorskog upravljanja asinkronim kaveznim strojem te estimacija toka rotora. Pomoću programskog alata Starter parametriran je frekvencijski pretvarač. Unutar Starter-a eksperimentalnim pristupom te upotrebom numeričkog ITAE kriterija optimirani su regulatori struje, brzine vrtnje i pozicije. ITAE kriterij izveden je pomoću programskog alata Matlab. Pomoću programskog alata TIA Portal konfiguriran je PLC, komunikacija između PLC-a i frekvencijskog pretvarača te je izvedena logika upravljanja. Programski kod pisan je u LAD programskom jeziku. Komunikacija između PLC-a i frekvencijskog pretvarača ostvarena je pomoću industrijske komunikacije Profibus, Standard Telegramom 1. Budući da su grafička sučelja sastavni dio modernih industrijskih postrojenja u ovom radu napravljeno je i grafičko sučelje za upravljanje asinkronim strojem.