Optimizacija metode za izračun sažetka zasnovana na umrežavanju ugradbenih računalnih platformi : diplomski rad - Grmača, Marin (M. Grmača, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Umrežavanje ugradbenih računalnih platformi sastojalo se od istraživanja i proučavanja uvjeta kako bi se program za izračun sažetka istovremeno pokrenuo na više platformi i kako bi platforme međusobno surađivale tijekom izvršavanja tog programa. Za pokretanje programa na distribuiranom sustavu, odabrana je MPI implementacija otvorenog koda, Open MPI. Takva MPI implementacija zahtijevala je i distribuirani datotečni sustav stoga je postavljen mrežni datotečni sustav (NFS) kako bi platforme imale pristup istim datotekama tijekom izvršavanja programa. Izmijenjen je i računalni kod programa John the Ripper (verzija jumbo) u svrhu distribuiranog izvršavanja programa i korištenja programabilne logike prilikom izvršavanja programa. Konačan rezultat rada je postignuta linearna skalabilnost prilikom dodavanja platformi u sustav.