Šahovska web aplikacija : diplomski rad - Bjeličić, Jan (J. Bjeličić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada bila je izrada web aplikacije na kojoj će šahisti moći rješavati šahovske probleme različitih težina, omogućavanje evidencije problema iz različitih područja šahovske tematike, igranje šahovskih partija sa drugim prijavljenim te trenutno prisutnim igračima na stranici te službeno bodovanje na temelju rezultata partije, višejezični prikaz sadržaja stranice te prikazivanje dodatnih sadržaja kao što su: šahovske zanimljivosti, najpoznatiji šahovski citati, povijest šahovskih prvenstava te prikaz poznatih partija. Web stranica izrađena je pomoću razvojne okoline Viusal Studio, na razvojnom okviru ASP.NET koristeći programski jezik C# te druge jezike za prikaz sadržaja i omogućavanje dinamičkog korištenja usluga na Webu. Baza podataka izgrađena je pomoću Entity Framwork-a koristeći pristup „Code First“.