Vizualizacija podataka iz multidimenzijskih izvora : diplomski rad - Delač, Matija (M. Delač, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Za potrebe ovog diplomskog rada osmišljen je i razvijen sustav za vizualizaciju podataka iz multidimenzijskih izvora. Sustav je nadogradnja jqOlapCube sustava za pregledavanje OLAP kocaka. Za generiranje vizualizacija korištena je knjižnica d3.js, za upravljanje rasporedom na ekranu korišten je gridster.js, a za proviđenje testova QUnit.js .Rezultat ovog rada je nadograđen sustav jqOlapCube koji sad omogućava vizualizaciju upita različitih složenosti, kao i prilagodljivost vizualizacija potrebama korisnika. Korisnici sustavu pristupaju korištenjem preglednika interneta. Sustav može generirati stupčasti grafikon, linijski grafikon, tortni grafikon, paralelne koordinate, heat map i treemap.