De novo sastavljanje transkriptoma : diplomski rad - Vaser, Robert (R. Vaser, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu, implementiran je de novo asembler transkriptoma koji je baziran na preklapanje-razmještaj-konsenzus paradigmi. Napisan je u programskom jeziku C++ i imenovan je Ra što je skraćeno od RNA asembler. Faza preklapanja bazirana je na poboljšanom sufiksnom polju i reproducira egzaktna preklapanja između ulaznih očitanja. Faza razmještaja koristi nekoliko metoda za pojednostavljenje grafova koji su izgrađeni nad očitanjima i njihovim preklapanjima. Kako faza preklapanja pronalazi samo egzaktne parove, trenutno ne postoji potreba za fazom konsenzusa ali ona je svejedno dio implementacije i bazirana je na partial order alignment algoritmu. Provedeni testovi upućuju da su Ra asembleru potrebna dodatna poboljšanja kako bi mogao konkurirati drugim asemblerima transkriptoma. Izvorni kod dostupan je na https://github.com/rvaser/ra.