Projektiranje silaznog prekidačkog naponskog regulatora s naglaskom na elektromagnetsku kompatibilnost : diplomski rad - Mikić, Mislav (M. Mikić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dizajniran je silazni naponski regulator. Poseban naglasak je stavljen na elektromagnetsku kompatibilnost, te smanjenje valovitosti izlaznog napona. Objašnjen je način rada silaznog naponskog regulatora, te je objašnjen način odabira pojedinih komponenti. Programom LTSpice simuliran je rad regulatora. Opisane su i najbitnije stavke na koje je potrebno obratiti pozornost pri dizajnu tiskane pločice. Provedena su mjerenja efikasnosti, valovitosti izlaznog napona i vođenih smetnji kako bi se izvršila karakterizacija izrađenog DC-DC pretvarača. Za mjerenja vođenih smetnji korišten je LISN dizajniran na odvojenoj tiskanoj pločici.