Bežično upravljanje medicinskom terapijom : diplomski rad - Kurjan, Maja (M. Kurjan, 2015)
Sažetak na hrvatskom: AMT (Aplikacija za medicinsko upravljanje terapijom) sustav djeluje u svrhu udaljenog medicinskog upravljanja uz pojednostavljeno zadavanje terapije i povećanje kontrole njezine primjene. Pacijenti i medicinsko osoblje više ne trebaju biti u bliskom kontaktu već se informacije prenose bežičnim putem. AMTWeb je ASP.NET MVC web-aplikacija za upravljanje podacima. Uspostavlja komunikaciju između baze podataka, gdje su pohranjeni svi podaci, i AMTm Android aplikacije ili medicinskog osoblja te prikazuje podatke na korisniku razumljiv način. Sustav implementira sigurnosne metode protiv neovlaštenog pristupa – dodjeljivanje ovlasti, SSL šifriranje komunikacije, provjeru unosa i potvrdu administracijskim kodom. Glavni administrator djeluje na najvišoj razini unoseći podatke o novim ustanovama, stvarajući hijerarhijske strukture za iste te pridružujući svakog člana sustava odgovarajućim ovlastima. Medicinsko osoblje upravlja popisom pacijenata i njihovim terapijama prateći očitanja senzora koji predstavljaju njihovo zdravstveno stanje. Pacijenti koriste AMTm aplikaciju koja pristupa internetskoj vezi, dohvaća njihove podatke i aktivira podsjetnik u zadano vrijeme. AMT je vrlo koristan sustav čija primjena može znatno povećati kvalitetu medicinske usluge u svakodnevnom životu, posebice kod starijih osoba, osoba s poteškoćama pamćenja, teško pokretnih osoba i udaljenih teško dostupnih mjesta bez bliskih zdravstvenih ustanova.