Motrenje kvalitete zraka elektrokemijskim senzorima plina - umjeravanje, kompenzacija i iskazivanje rezultata : diplomski rad - Sever, Tomislav (T. Sever, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Od raznih senzora plina zanimljivi su oni elektrokemijski zbog niske potrošnje. Imaju problema sa utjecajnim veličinama poput temperature i relativne vlažnosti. Proučena je konstrukcija elektrokemijskih senzora plina i njen utjecaj na karakteristike tih senzora. Proučene su utjecajne veličine i opisani postupci umjeravanja. Proučen je i opisan CAQI. Opisani su korišteni mjerni postavi i provedeni pokusi. Prikazani su i komentirani rezultati tih pokusa te izveden zaključak.