Skladište podataka za proces međupovezivanja u telekomunikacijskom poduzeću : diplomski rad - Milić, Nikolina (N. Milić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad daje pregled osnovnih koncepata modeliranja i izrade skladišta podataka. Opisan je jedan od alata za integraciju podataka u kojem je moguće izraditi skladište podataka i multidimenzijski pristup izvještavanju podataka OLAP. Zadatak rada bila je izrada skladišta podataka i izvještaja za proces međupovezivanja u telekomunikacijskom poduzeću. U sklopu zadatka odrađena je poslovna analiza procesa i prikupljeni zahtjevi za izvještavanjem. Za izradu skladišta podataka bilo je potrebno provesti analizu izvornog sustava u kojem se spremaju podaci o međupovezivanju. Nakon analize izrađen je dimenzijski model skladišta podataka. Na osnovu modela izrađeno je skladište podataka u alatu Informatica PowerCenter. Izvještaj za dio podataka izrađen je u OLAP alatu Analysis Services.