Vizualizacija osnovnih algoritama sortiranja putem web-sučelja : diplomski rad - Borovac, Marko (M. Borovac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Suvremeno računarstvo pruža nam mnoštvo različitih algoritama sortiranja. Algoritmi se međusobno razlikuju po principu određivanja točnog rasporeda elemenata, a samim time i složenošću. Složenost je vrijeme potrebno da se algoritam izvrši u ovisnosti o broju ulaznih podataka i uglavnom se opisuje Veliko-O notacijom. Web aplikaciju gotovo je nemoguće napraviti bez korištenja mnoštva danas dostupnih tehnologija kao što su HTML, CSS, Javascript, neki od mnoštva radnih okvira i raznih knjižnica kôda. U radu je korišten Django, web radni okvir programskog jezika Python, koji je vođen MVC arhitekturom i svaka aplikacija rađena njime mora se držati MVC arhitekture. Kada web preglednik pošalje zahtjev za URL-om, na poslužitelju se pokrene upravljač koji potrebne podatke dohvati iz baze podataka, obradi ih i servira klijentskoj strani na prikazivanje korisniku.