Predikcija vremenskih slijedova primjenom dubokih neuronskih mreža : diplomski rad - Živčec, Danijel (D. Živčec, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom su radu prikazane različite strukture i načini rada dubokih neuronskih mreža s naglaskom na autoenkodere i ograničene Boltzmannove strojeve. Te strukture su istražene i ispitana je njihova primjena u predikciji vremenskih slijedova. Različiti testovi su provedeni na klasičnim primjerima vremenskih slijedova: predikcija dioničkog indeksa, potrošnja električne energije i temperaturna mjerenja. Na kraju je prikazana evaluacija različitih dubokih arhitektura.