Sustav daljinskog upravljanja i nadzora crpnom stanicom : diplomski rad - Peršić, Antonio (A. Peršić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad opisuje korake potrebne za ostvarivanje sustava za daljinsko upravljanje i nadzor crpne stanice korištenjem PLC kontrolera S7-1200 programiranog u programskom paketu TIA Portal V12 tvrtke Siemens, u kombinaciji s HMI-em razvijenog u programskom paketu Proficy iFIX 5.8 , tvrke General Electric. Kroz poglavlja rada obrađuje se postupak konfiguracije PLC-a S7-1200 te programiranje upravljačkog djela crpne stanice. Zatim je objašnjen postupak definiranja varijabli za komunikaciju između PLC-a i HMI-a. Dok se posljednji dio odnosi na instalaciju, korištenje i postavljanje komunikacije programskog paketa Proficy iFIX 5.8 te općenito izradu HMI sučelja .