Vrednovanje postupka semantičke segmentacije temeljenog na slučajnim šumama : završni rad - Fabijanić, Ivan (I. Fabijanić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad razmatra i evaluira postupak semantičke segmentacije slika temeljene na slučajnim šumama. Objašnjeni su koncepti stabla odlučivanja i slučajne šume te način rada semantičke segmentacije slika. Evaluirana je metoda segmentacije temeljena na slučajnim šumama te je unakrsnom evaluacijom određena preciznost detekcije u ovisnosti o promjeni parametara poput broja stabala, veličine prozora i dubine stabala. Za evaluaciju metode korišten je skup slika „KITTI road“ koji je objavio Karlsruhe Institute of Tehnology i koji se koristi kao referenca za kvalitetu algoritama namijenjenih za detekciju ceste. Također je paralelno sa radom razvijen i softver za označavanje razreda slika koji se može koristiti za buduća istraživanja povezana sa semantičkom segmentacijom.