Automatizacija modela pokretne trake upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku FBD : završni rad - Gložinić, Luka (L. Gložinić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak automatizacije modela pokretne trake. Model se sastoji od obradnog centra za glodanje i obradnog centra za bušenje s pripadajućim trakama, rampama i svjetlosnim senzorima. Procesom upravlja programiljivi logički kontroler SIMATIC S7-1200. Programiranje, testiranje i komunikacija s programirljivim logičkim kontrolerom vrši se pomuću inžinjerskog programskog alata TIA portal V11. Korišteni peogramski jezik je funkcijski blokovski diagram. Procesom je moguće upravljati u automatskom i ručnom režimu rada kojeg operater odabire u simulaciji sučelja čovjek-stroj na računalu unutar TIA portala.