Animacija pokretana praćenjem lica : završni rad - Badak, Silvestar (S. Badak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je prikazana jedna od mnogih mogućnosti uporabe tehnologije zasnivane na praćenju lica korisnika. Za praćenje lica korištena je tehnologija VisageSDK. Ta je tehnologija upotrebljena kao ulazni podaci u igrici. Ti ulazni podaci upravljaju animacijom objekta (svemirskog broda) s kojim se izbjegava druge objekte (meteori). Kolizija između svemirskog broda i meteora, odnosno uspješno prijeđene prepreke označavaju kraj igre. Za iscrtavanje objekata na ekran korištena je DirectX tehnologija. Objekti su predstavljeni kao skupina trokuta u prostoru koji se crtaju na ekran. Kolizije između objekata su pojednostavljeni i aproksmirani kako bi se dobilo brzini izvođenja aplikacije. Također, da bi aplikacija radila što je brže moguće, korišten je programski jezik C++.