Detekcija lica u videu na temelju Viola-Jones algoritma i informacije o dubini scene : završni rad - Backović, Hrvoje (H. Backović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazan je postupak detekcije lica na video sekvencama koji se temelji na fuziji Viola-Jones algoritma i informaciji o dubini scene. Detekcija se obavlja algoritmom Viola-Jones koji na video sekvenci pronalazi okvire koji su kandidati za lice, a zatim se pomoću informacije o dubini scene odbacuju oni okviri koji ne odgovaraju zadanim uvjetima. Osim teorijskog opisa samog postupka, analizira se i implementacija samog algoritma na vlastito oblikovanoj eksperimentalnoj bazi video sekvenci koja ima pridruženu informaciju o dubini scene. Prikazani su rezultati eksperimentalne provjere vjerodostojnosti algoritma iz kojih se vidi kako dodatna informacija o dubini scene utječe na točnost detekcije lica.