Instrumentacijsko EKG pojačalo s izmjenično vezanim ulaznim stupnjem : završni rad - Blažević, Antonela (A. Blažević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je način rada EKG pojačala i jedan od načina projektiranja i implementiranja jednokanalnog elektrokardiograma koji je napajan baterijom napona 3,7 V i spaja se elektrodama između lijeve i desne ruke. Projektirane su izvedbe za dva načina rada: dijagnostički i monitoriranje. Za dijagnostički način rada pojačavaju se frekvencije u pojasu 0,05 Hz - 120 Hz, dok se u načinu rada monitoriranije pojačavaju frekvencije u pojasu 1 Hz - 45 Hz. Opisan je način izvedbe izmjenično vezanog ulaznog stupnja preko visokopropusnog CR filtra koji propušta frekvencije više od 0,05 Hz, odnosno 1 Hz ovisno o odabranom načinu rada preko analogne sklope. Na izlaz instrumentacijskog pojačala spojen je aktivni niskopropusni filtar koji ima karakteristike Besselovog filtra te guši frekvencije više od 120 Hz, odnosno 45 Hz te ostvaruje pojačanje iznosa 100. Mjerenjima je pokazano kako pojačalo u načinu rada monitoriranje daje čišći signal na izlazu što je očekivano zbog užeg frekvencijskog pojasa.