Unaprijeđenje i validacija sustava za estimaciju orijentacije senzorskog čvora : diplomski rad - Drmić, Luka (L. Drmić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je provedeno unaprijeđenje i validacija sustava za estimaciju orijentacije. Sustav za orijentaciju se koristi u sklopu sustava za praćenje ljudskog pokreta koji se bazira na mreži senzorskih čvorova postavljenim po čovjekovom tijelu. Izložena je teorijska osnova za definiranje orijentacije i njeno određivanje iz mjerenja inercijskih i magnetskih senzora te je opisano sklopovlje i implementacija sustava za orijentaciju. Senzorski čvor se bežično povezuje s računalom na kojemu se vrši prihvat podataka i vizualizacija orijentacije. Podaci se dalje šalju u programski paket Matlab gdje su napisane funkcije za određivanje pogreške orijentacije kroz Eulerove kutove. Sustav je testiran i validiran u Dijagnostičkom centru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na sustavu ELITE te je napravljena usporedba s komercijalno dostupnim bibliotekom MPL tvrtke Invensense za određivanje orijentacije.