Detekcija i brojanje pokretnih objekata u videosnimkama : završni rad - Žgaljić, Adrian (A. Žgaljić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje temu izrade programskog rješenja za brojanje pokretnih objekata u videosnimkama. Baziran je na razvoju rješenja koje bi omogućilo brojanje tuna u kaveznim uzgajalištima tuna. U radu su obrađene metode za detekekciju i praćenje objekata. Razvijeno programsko rješenje u mogućnosti je izbrojati tune s točnošću od 95%, ali je ograničeno s uvjetima pod kojima videosnimka mora biti snimljena.